Dětská ohrádka

Dětská ohrádka dokáže usnadnit život každé maminky. Potřebujete umýt nádobí, pověst prádlo nebo navařit. Dejte dítě do dětské ohrádky a tím jej ochráníte před nebezpečnými předměty a zraněními. Oblíbenými jsou hlavně přenosné dětské ohrádky, které se dají jednoduše složit, odložit do skříně, přenést do vedlejší pokoje nebo vzít s sebou na dovolenou.

Přenosná dětská ohrádka
Kromě již zmíněných výhod má přenosná dětská ohrádka i mnohé další. Jednou z největších výhod je měkký povrch všech jejích částí. Na dně dětské ohrádky je obvykle tenká molitanová matrace potažená nenasákavou látkou s pestrobarevnými dětskými motivy. Tato barevnost přispívá ke správnému vývoji smyslů dítěte. Boky dětské ohrádky tvoří jemná síť. Dítě se i při silnějším nárazu na takovou síť nezraní. Boční vchod je řešen plastovým zipem, což umožňuje snadný přístup rodiče k dítěti. Některé dětské ohrádky mají zevnitř přídavná madla, které dětem usnadňují vstávání.

Dětské ohrádky a vývoj dítěte
Aby se místo pro hry a zábavu jednoho dne nezměnilo na vězení, je třeba vědět odhadnout čas, kdy je již dítě na dětskou ohrádku velké. Příliš dlouhá doba trávená v tomto stísněném prostoru může mít negativní dopad na pohybový ale i verbální vývoj dítěte. Jakýmkoliv komplikacím však můžete jednoduše předejít vhodnými hračkami určenými na podporu psychomotorického vývoje dítěte.