Dětské židle

Máme rádi své děti a dali bychom jim všechno na světě. Kupujeme jim sladkosti, odměňujeme je dárky, míjíme nemalé částky častokrát za úplné zbytečnosti. Proč pak ale šetříme na věcech, které jsou pro život dítěte opravdu důležité. Příkladem mohou být levné neergonomické dětské židle, které určitě neprospívají vývoji páteře a zádového svalstva dítěte.


Jaké dětské židle
I když je v dnešní době nabídka dětských židlí opravdu široká, správný výběr určitě nebude jednoduchý. Taková dětská židle musí především odpovídat výšce dítěte. Nohy dítěte se při sezení na židli musí dotýkat země, nesmějí se volně houpat ve vzduchu. Zaručíme tak dostatečné prokrvení nohou. V krajním případě to můžeme vyřešit podložkou pod nohy. Stejně důležitá je i správná výška područek a opěrky zad. Sedák by neměl být příliš měkký a měl by být anatomicky tvarovaný. Materiál sedáku a opěrky by měl být snadno udržovatelný v čistotě.

Nastavitelné dětské židle
Jak již bylo zmíněno, dětská židle musí odpovídat věku a výšce dítěte. Abyste se vyhnuli pravidelným obměnám židličky a tím spojenými nemalými výdaji, vyberte si nastavitelnou dětskou židli. Nastavitelná by měla být výška sedáku, výška područek a výška opěrky zad. Cena takové dětské židle je sice vyšší, ale v konečném důsledku určitě ušetříte.