Moderní, zdravý a praktický dětský pokoj

Přání mít pro své děti to nejlepší se projevuje i v zařizování dětských pokojů. Dost často při této realizaci děláme chyby domnívajíce se, že pro své ratolesti děláme jen to nejlepší. Pro děti je velmi vhodný nábytek ze dřeva jako je smrk, nebo borovice, pokud je natírán voskem, přírodními oleji, vodou ředitelnými barvami. Tato povrchová úprava neobsahuje škodlivé látky, jako je formaldehyd.

Podobně je zdraví nezávadný i nábytek, který je upraven laminátovou povrchovou úpravou. Často se stává, že se do dětského pokoje přesune starší použitý nábytek, který je ve většině případů vyroben z dřevotřískové desky. Téměř jistě je tento nábytek také napuštěn škodlivou látkou formaldehyd. Tato látka nepříznivě působí na dýchací cesty, způsobuje pálení očí a špatně působí i na čich. Do dětského pokoje není vhodný ani levný čalouněný nábytek. V tomto nábytku se po čase zabydlují červotoči, je to nasavač prachu, který se vám nepodaří nikdy dokonale vyluxovat či vytepat. Vyvarujte se alergickým onemocněním.

Informujte se u prodejců o použitých materiálech nábytku, jaká je povrchová úprava, z jakého materiálu je čalounění, matrace, žádejte atesty jednotlivých prvků nábytku. Vaše ratolest tráví ve svém dětském pokoji poměrně hodně času a vy koupí s přihlížením na kvalitu ochráníte jeho zdraví.

Na našem trhu je dostatečný výběr kvalitního nábytku vhodného do dětského pokoje přihlédnutím na jeho trvanlivost a funkčnost. Co s podlahou? Není vhodný koberec. Znovu je to útočiště roztočů a alergenů. Praktická je dřevěná podlaha, která se snadno udržuje. Snažte se pokud možno omezit se na minimum bytového textilu. Znovu již zmiňovaný prach a s ním spojené zdravotně problémy.